V nedeljo,  25. septembra 2022, ob 7.00 smo se odpravili iz Škofje Loke proti Slovaški. Po osemurni vožnji smo prispeli na cilj v Spišsko Novo Ves, kjer smo se nastanili v penzionu Resa.

V ponedeljek, 26. septembra, smo se ob 9.00 zbrali v šoli, kjer smo se predstavili drugim udeležencem. Razkazali so nam tudi šolo in mesto.

V torek, 27. septembra, smo začeli z izobraževanjem v tamkajšni šoli.

Danes, 28. septembra, smo si po pouku ogledali živalski vrt v Spisški novi vasi.

29. septembra smo si ogledali Beliansko jamo in hišo optičnih iluzij.

Prvi dan meseca oktobra smo se odločili, da odidemo na bowling in se še bolj povežemo med sabo. Za tem sva z Martinom odšla še na kebab.

V nedeljo, 2. oktobra, sva si privoščila kosilo v restavraciji Nostalgija. Namen je bil poskusiti tradicionalne slovaške jedi, a jih žal ni bilo na meniju.

Nato sva se sprehodila po mestu.

V torek, 4. oktobra, smo se po pouku z vlakom odpravili v Košice, kjer smo se malo razgledali po mestu.

6. oktobra smo v šoli ob 9.30 začeli s testiranjem znanja, ki smo ga pridobili v zadnjih dveh tednih. Najprej smo odpisali malo teorije, nato pa samo še programiranje. Po testiranju smo imeli še predstavitve obeh modulov, kaj smo se naučili na tem tečaju.

Petek, 7. oktober. Naš zadnji dan na Slovaškem smo zaključili s podelitvijo certifikatov v mestni hiši. Jutri ob 4.00 zjutraj pa se bomo odpravili nazaj proti Škofji Loki.

(Visited 137 times, 1 visits today)