V programu Erasmus+ in projektu Usposabljanje v tujini bogati III so v petek,  14. januarja 2022, odšli na praktično izobraževanje in usposabljanje: 

  • v Nemčijo: Žiga Brejc, Andrej Eržen in Rok Kern, vsi 4.KS, strojni tehnik PTI. Prakso bodo opravljali v podjetju CL Maschinenbau GmbH (Mühlhausen), ki proizvaja šivalne stroje. Delali bodo v orodjarni in na klasičnih ter CNC-strojih.  Obiskali bodo tudi našo partnersko šolo Berufsschulcampus Unstrut Hainich, kjer bodo prisotni pri urah strokovnih predmetov in kjer bodo opravili končno predstavitev svoje Erasmus+ VET mobilnosti. Na praksi bodo od 14. januarja do 12. februarja 2022. 
  • na Slovaško: Andrej Bozhinovski in Atanas Iliev, oba 3. Do, oblikovalec kovin-orodjar SPI. Dijaka odhajata na prakso v okviru programa ErasmusPro, kar pomeni, da bosta na praksi 90 dni. Usposabljala se bosta v podjetju Pres SK s.r.o. iz Žiline, ki je tudi organizacija sprejemnica dijakov in partnersko podjetje podjetja Mebor d.o.o. iz Železnikov, ki ju je na usposabljanje napotilo. Dijaka vajenca bosta pridobila nova specifična znanja in veščine, saj bosta sestavljala in servisirala žage za razrez hlodovine, ki jih proizvaja Mebor d.o.o., podjetje Pres SK pa je zadolženo za prodajo, montažo in servis žag na Slovaškem.

Fotografije s priprav si lahko ogledate v fotogaleriji.

(Visited 39 times, 1 visits today)