Vodja MIC-a Alojzij Kokalj in koordinator projekta UTB III Tadej Gartner sta bila na spremljanju mobilnosti naših dijakov Žiga Brejca, Andreja Eržena in Roka Kerna, vsi iz 4.Ks, ki so bili na praksi v podjetju CL Maschinenbau GmbH, Muhlhausen, Nemčija.

V podjetju so opravili evalvacijo prakse in uredili vso potrebno dokumentacijo ter se dogovorili za nadaljnje sodelovanje.

Srečala sta se tudi s predstavniki naše partnerske šolo Berufsschulcampus Unstrut-Hainich, ki je organizirala prakso za naše dijake, in si ogledala Kloster Volkenroda, kjer so bili dijaki nastanjeni. Obema šolama je bila v letošnjem letu dodeljena akreditacija za izvajanje praks dijakov v tujini, tako da bodo v prihodnosti izmenjave dijakov bolj stabilne na osnovi recipročnosti.

Učitelja sta obiskala tudi podjetje VHS Bildungswerk GmbH v mestu Gotha, kjer sta se srečala s koordinatorjem projekta VACIDE. Dogovorili so se o naslednjih korakih projekta, saj naša skupina dijakov krožka 3D že nestrpno čaka, da bo pričela z izdelovanjem druge robotske roke.

Fotografije z obiska si lahko ogledate v galeriji.

(Visited 55 times, 1 visits today)